Meubilair

Aandachtig stoel ontwerp met oog voor de gebruiker

Vandaag een bericht over een bijzonder stoel ontwerp, waaraan veel aandacht is besteed. Het gros van de stoel ontwerpen dat we in ons hedendaags landschap voorbij zien komen, is niet gemaakt voor de eindgebruiker. Design stoelen zijn werkelijk prachtig om te zien, maar zitten vaak matig (tot zeer onprettig). Ik wilde je wijzen op een stoel ontwerp dat echt oog heeft voor de gebruiker, namelijk de ‘Granny Chair’.

25

Stoelen afgestemd op de doelgroep

Burobas is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze stoel en heeft op meerdere wijzen ervaring opgedaan in de zorg. Zij is interieuradviseur en -architect van diverse zorginstellingen en kent de doelgroep dus zeer goed. In het kader van een productontwerp is deze Granny Chair naar voren gekomen. Hieronder Jet Bussemaker die de stoel uitprobeert op de Dutch Design Week 2014. Burobas is gevestigd in Eindhoven en kent dus de rijke traditie van het ontwerpen. Deze stad brengt vele talenten voor op designgebied en Burobas is daar zeker een van. Wat ik erg goed vind, is hoe zij hun designs zo goed op de dagelijkse praktijk weten af te stemmen.

26

Voor senioren moeten immers heel andersoortige stoelen worden gemaakt dan voor jongeren, of personeel op een kantoor. Aan ieder doel, iedere houding en leeftijd zitten weer andere vereisten en ik denk dat Burobas zich dit zeer goed heeft beseft. Dit is écht goed zorgmeubilair, waar de bejaarden ook nog echt iets aan hebben. Bovendien is het ook bestemd voor mensen met dementie en is erop gelet dat het de doelgroep een prettig, vertrouwd en veilig gevoel oplevert. Natuurlijk mogen we daarnaast ook best even stilstaan bij het prachtige ontwerp zelf, het mooie en strakke uiterlijk van de stoel.

27

Similar Posts