Duurzaam

De 3 bekendste warmtepompen

De 3 bekendste warmtepompen

Welke warmtepomp kiest u?

Nederland moet van het gas af, dat weten we allemaal. Daarom zijn we allemaal massaal bezig om onze huizen te verduurzamen, bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp. Wilt u van de klassieke cv-ketel af en een warmtepomp installeren? Dan heeft u de keuze uit diverse soorten. Wij behandelen de 3 bekendste warmteompen in dit blog.

De hybride warmtepomp

De meest bekende warmtepomp is toch wel de hybride warmtepomp. Deze warmtepomp kan gebruikt worden in combinatie met een op gas werkende cv-ketel. Met deze warmtepomp bent u dus niet volledig van het gas af, maar u verbruikt wel heel wat minder. Tot wel 70%! De hybride warmtepomp haalt namelijk een groot deel van de warmte uit de buitenlucht, waardoor u een stuk minder gas verbruikt. Met een hybride warmtepomp bent u al goed voorbereid op de toekomst.

De lucht/water warmtepomp

Wanneer warmte wordt afgegeven aan water om radiatoren en/of vloerverwarming te verwarmen, heet de warmtepomp een lucht/water warmtepomp. De warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, waardeert deze op en zet het vervolgens om in warm water voor uw verwarming of voor warm tapwater in uw badkamer of keuken. U heeft dus geen gas meer nodig!

De full electric warmtepomp

Tot slot hebben we de full electric warmtepomp. Ook een warmtepomp die de buitenlucht als bron heeft. Voor deze warmtepomp geldt dat er helemaal geen gasaansluiting meer nodig is. De full electric warmtepomp heeft namelijk altijd een buitendeel dat letterlijk warmte uit de lucht onttrekt. Wilt u meer tips van ons om wonen leuker te maken? Klik dan hier voor een overzicht van onze blogs. Zo moeilijk is het niet om makkelijk te leven.