Tuin

Maak je tuin leuk met oud gebakken klinkers

waaltjes26Maak wonen leuk – en dus ook je tuin. Het is zoveel simpeler dan het allemaal lijkt en ik ben ervan overtuigd dat elk van jullie lezers bijvoorbeeld kan doen wat ik het afgelopen weekend ondernam. Met oud gebakken klinkers bekleedde ik mijn gehele terras, en dat alles in slechts een dag.

Authentieke klinkerkeien

3MegaCamVan tevoren hadden enkele vrienden van me een beetje gekscherend gedaan over mijn voornemen, maar als ze mij een beetje kennen, weten ze dat ik (bijna) alles geheel zelfstandig heb aangelegd en gedecoreerd hier in huis. Enkel de tuin liet nog op zich wachten, en dan met name het terras, hetgeen natuurlijk sfeerbepalend is. Immers, de rechttoe rechtaan stoeptegels die de vorige eigenaar erin had laten liggen waren niet bepaald naar mijn smaak. Nu ik er oud gebakken klinkers heb gelegd, is de gehele tuin dan ook in één klap getransformeerd naar een ander beeld. 

waaltjes28Het leuke vind ik dat zoiets als tegels, waar je misschien niet direct bij stilstaat, zo’n effect teweeg kan brengen. Wil je een rustieke en nostalgische sfeer in je tuin creëren, dan doe je er goed aan bijvoorbeeld eens op de website van Willems te kijken voor wat inspiratie. Het is daar dat ik de stenen kocht en ik bovendien enkele voorbeelden trof van hoe de klinkers gelegd kunnen worden. Enkele ideeën van hen uit heb ik hier als afbeelding aan het bericht toegevoegd, in de hoop jou ook te kunnen inspireren! De tegels van Willems zijn niet écht oud, maar worden kunstmatig verouderd. Zo krijg je altijd kwalitatieve en nieuwe tegels, maar hebben ze wel die authentieke look die je tuin in één klap doet omtoveren naar een waar paradijsje!

Similar Posts